Castelul Mikes – Covasna ~ Mikes Castle in Covasna County ~


Aflat intr-o superba padure, Castel Mikes, datand din secolul al XVI-lea, aflat in comuna Zabala, de la poalele muntilor Vrancei, este o destinatie excelenta pentru un weekend de vis.

Localitatea Zabala a fost atestata documentar in anul 1567, fiind inregistrata cu 45 de porti. Aflata la 7 kilometri de Covasna, comuna are, in prezent, in jur de 5 100 de locuitori, iar principalele sale puncte de atractie sunt biserica datand din secolul al XV lea si Castelul Mikes.

Intins pe 34 de hectare de padure, dintre care doua ocupate de un lac, castelul a devenit un loc de refugiu si de petrecere a timpului liber, aflat departe de lumea zgomotoasa a marilor aglomerari urbane.

Castelul Mikes, care acum poarta numele de Zabola Estate, atrage turisti din intreaga lume, numai in anul 2008, acesta fiind prezentat ca o destinatie de vis in mai multe publicatii importante, de la New York Magazine si Exit Magazine pana la Harpe’s Bazaar si pe posturile de televiziune CNN, MTV si Duna Tv.

Aflata in mijlocul unui superb parc dendrologic, The Machine House, casa in care a locuit contele Mikes, este acum transformata intr-o resedinta de lux care imbina traditionalul cu modernul. Contele Armin Mikes a fost unul dintre cei mai bogati din Transilvania, unde detinea suprafete imense de padure.

Conacul, dateaza din secolul al XVI lea, si in urma cu cativa ani a fost retrocedat urmasilor contelui Mikes, Gregor si Alexander Roy Chowghury, care l-au transformat intr-o superba locatie turistica, dupa ce in timpul comunismului aici a fost scoala si mai apoi spital.

De altfel, in judetul Covasna a inceput sa prinda avant turismul in castele si conace, una dintre cele mai bune dovezi fiind vizita printului Chales la castelul de la Miclosoara, o locatie de cinci stele. Cum zona este impanzita de conace si castele, aceasta a inceput deja sa fie numita „tinutul conacelor”.

*******************************

The Castle dates back to the 16th century. It is built on the remaining of an early fortified building which is suspected to be burned down in the liberation war of Transylvania. On the first floor all the ceilings were covered (currently painted over) with Frescoes from 1867 when the building was extended and redecorated. Under Communism the Castle and the estate a school and a sanatorium. Especially in the last 30 years the buildings and the park were neglected. As a first step in bringing the estate back to life archaeological research has been initiated. Research is also being undertaken in the archives.

The 34 ha park, with lakes and ponds, at the foot of the Carpathian Mountains offers a splendid view both to the mountains and the (“Three chairs”) Highland.
The park was first designed to have its current shape at the beginning of the 18th century, and was then adapted and modified by each following generation.
The current shape was created by the renowned French garden designer Achille Duchene.
The estate ownes forests, agricultural land and buildings spread over the county and other parts of Transylvania.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

2 comments on “Castelul Mikes – Covasna ~ Mikes Castle in Covasna County ~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s