ROMANIA SALBATICA in 50 de fotografii – WILD ROMANIA in 50 pictures | www.welcome2romania.wordpress.com


Romania Salbatica este un proiect inițiat de fotograful Dan Dinu, în parteneriat cu WWF (World Wide Fund for Nature). Timp de aproape doi ani, cele mai spectaculoase zone din parcurile nationale și naturale vor fi surprinse în imagini menite să constituie o colecție publică de fotografii de calitate din ariile protejate din România.

În faza inițială a proiectului imaginile realizate vor fi postate pe site-ul http://www.dandinu.net, principala platformă de comunicare a proiectului, urmând ca, pe parcurs, să fie creat un site al proiectului, care va stoca, la final, întreaga colecție de fotografii.

Expediția va continua până în luna mai 2012, vizând toate cele 28 de parcuri naționale, naturale și geoparcuri din România, iar în viitor se dorește o continuare a proiectului, prin realizarea unei bănci de imagini din ariile protejate din afara parcurilor, multe dintre ele mai puțin cunoscute publicului, mai ales în afara țării.

Imaginile obținute în cadrul expediției vor putea fi utilizate de către administrațiile parcurilor din România în materialele de comunicare (website-uri, publicații), ceea ce va crea, prin nivelul calitativ ridicat al imaginilor, un plus de valoare în componenta de promovare și de atragere a vizitatorilor.

Publicul larg va putea admira frumusețea zonelor fotografiate în cadrul proiectului “România sălbatică”, atât pe Internet, cât și în cadrul unei expoziții ce va fi organizată anul viitor.

Proiectul “România sălbatică” este o initiativa a fotografului Dan Dinu in colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature) si este realizat cu sprijinul RNP Romsilva si implementat impreuna cu Administratiile Parcurilor Naturale si Nationale.

Initiat de catre Dan Dinu, proiectul reuneste 50 de fotografii, expuse pe panouri de mari dimensiuni, prezentand locuri mai putin cunoscute, dar impresionante, pe care Dan le-a strabatut in ultimul an. Din Buila-Vanturarita in muntii Rodnei, din Retezat în Ceahlau sau din Defileul Jiului în Delta Dunarii, fotograful a cutreierat parcurile pentru a surprinde unicitatea locurilor si a o dezvalui apoi publicului.


Cum poti ajuta

Viitorul proiectului Romania Salbatica depinde, in primul rand, de pasiunea comuna fata de natura si de fotografie a celor implicati in implementarea lui. Daca esti fotograf si vrei sa contribui la imbogatirea galeriei foto, sau specialist in conservarea naturii si iti doresti sa te implici in adaugarea unor componente noi in proiect, te asteptam alaturi de noi ! Contacteaza-ne si vom gasi, impreuna, o formula de colaborare.

Daca vrei ca expozitia Romania Salbatica sau diaporama pe care o vom lansa in curand sa ajunga si in orasul tau, nu trebuie decat sa ne spui. Vom face demersurile necesare pentru ca acest lucru sa se intample.

Dezvoltarea proiectului Romania Salbatica depinde si de aspectele financiare si logistice. Daca te poti implica in acest sens, nu ezita sa ne contactezi, folosind formularul alaturat.


*******************************************

INTO THE HEART OF ROMANIA S PROTECTED AREAS

„Wild Romania” is a photo project initiated by renowned Romanian photographer Dan Dinu in partnership with WWF. For a period of almost two years, some of the most spectacular areas of the 28 national and nature parks in Romania will be caught on camera. Park administrations will be consulted to determine the most important places and species that should be photographed as part of the projet.

The general public will be able to view the photos online, but also as part of an ehxibiton to be organised next year. The images taken during the expedition will be available for parks’ administrations to use for communication materials…”

http://dandinu.net/en/news/308/INTO-THE-HEART-OF-ROMANIA-S-PROTECTED-AREAS-WWF-interview

http://romania.panda.org/ce_facem/carpati_arii_protejate_paduri/carpati_arii_protejate/romania_salbatica/

<a

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s