Misterele Muntilor Bucegi ~ Bucegi Mountains – The Mysteries ~ |www.welcome2romania.wordpress.com


Bucegii au avut intotdeauna o aura de mister, mai ales din pricina Sfinxului si a Babelor, structuri de piatra care par a fi rodul imaginatiei omului si nu o actiune oarba a naturii.

Taina Marelui Sfinx

Chiar daca Bucegii au fost martorii nasterii multor legende, prea putine au reusit insa sa ajunga pana in vremurile noastre. Printre cei care au adus din nou la lumina frumusetea si misterul celui mai important simbol din Prahova, si de ce nu, din Romania, Sfinxul, se numara, in mod surprinzator, Daniel Ruzo, un explorator peruvian care a pus in atentia lumii posibilele legaturi dintre civilizatia Markawasi si cea geto-dacica. Acesta a remarcat o serie de asemanari intre Sfinxul din Bucegi si sculpturi monolitice din Anzi.
Ruzo a lansat o ipoteza, considerata de comunitatea stiintifica aiuristica, in care explica faptul ca civilizatia umana este formata din ere, fiecare durand 8608 ani si care la randul lor sunt formate din patru cicluri solare de 2125 ani. Potivit acestuia acum suntem in a cincea era. La fiecare 8608 ani, Pamantul sufera o catastrofa. Monumentele din jurul lumii, printre care si Sfinxul, marcheaza locurile unde oamenii se vor putea adaposti.
Unul dintre zvonurile care circula, mai ales pe internet, este ca sub Sfinx si muntele Omu s-ar afla o caverna de circa 20 de kilometri lungime. Incepand de aici, povestirea devine din ce in ce mai fantezista. Pestera ar fi protejata de campuri energetice si americanii chiar ar fi efectuat sapaturi, sub protectia autoritatilor romane si cu ajutorul, binenteles, a masoneriei mondiale, in anul 2003. Din nefericire nu au reusit sa patrunda prin scutul indestructibil.

In 1993 au avut loc o serie de cutremure, doar in zona Sinaii si Busteniului. Acestea au fost explicate oficial prin proximitatea cu zona Vrancea, dar exista mai multe marturii care spun ca inainte de cutremure se auzeau bubuituri puternice, iar multi locuitori din zona au spus ca sufereau de insomnie.

Muntele cu nume de om

“Un munte care se numeste Omul! Este oare muntele atat de mic sau fost-au omul atat de mare, de s-a numit muntele dupa dansul? Ce a fost oare omul acela? Fost-a el un erou mare, care s-a batut in batalie? Fost-a el un pustnic, care traia in locuri salbatice? Fost-a el un hot mare al carui nume nimeni nu indraznea sa-l pronunte? Fost-a el un imparat, de care se cutremurau imparatiile?” Asa isi incepea Carmen Sylva, regina indragostita de Bucegi, legenda despre Muntele Omu. Un nume ciudat, pentru cel mai inalt varf din Bucegi, un nume abstract si tulburator. Unii spun ca o data pe an, la asfintit de noiembrie, una din stancile din apropierea varfului isi lasa umbra pe platou. Profilul stancii deseneaza o imagine umana, care i-a dat numele “Omul”. Altii spun ca e mai mult de atat. Ca pe Varful Omu a existat, in vremea dacilor, un altar inchinat unui mare zeu, poate lui Saturn, zeul timpului, cunoscut la noi sub numele de Zamolxe.


Unii numesc stanca cea mai inalta de pe Varful Omu “Tronul lui Zamolxe”. Iar altii, mai indrazneti, zic ca nici macar nu e vorba in numele Omu de cuvantul pe care noi l-am luat din latina, pentru a desemna fiinta umana, ci de un cuvant mult mai vechi, de cand lumea, care il desemna pe zeul primordial.

Locul unde se intalnesc lumile

Locuitorii din satele de munte ale Bucegilor, dar si cercetatorii zonelor obscure ale existentei spun ca aici se petrec lucruri stranii. Aici se intalnesc lumile. Aici este polul energetic al intregii Romanii. Oamenii care ajung in aceste locuri cu sufletul curat se incarca de energie. Unii chiar se vindeca. Legendele spun ca Bucegii sunt strabatuti de nesfarsite tuneluri subterane. Uneori, Omu se cutremura din senin, cum a fost in 1993, cand timp de o luna au fost sute de cutremure mici, uneori si cate zece pe zi. Lucru ciudat, caci muntele e alcatuit din calcare si conglomerate, care sunt roci stabile. Alteori se aud bubuituri de sub pamant, ca si cum ceva s-ar prabusi, iar multi oameni din asezarile din apropiere sunt chinuiti de insomnii in timpul acestor fenomene.

Cu sau fara mistere, masivul Bucegi ramane una dintre cele mai importante monumente, naturale sau nu, ale Romaniei si trebuie tratat cu mult mai mult respect decat o facem in prezent.

Surse: Realitatea.net, amira-paranormal.blogspot.com

*****************************************************

In old Romanian language “a bucegi” means “to choose” – these are “the chosen” mountains; and some of the events occuring in the area (see below) give a true meaning to their name.

Two major tourist attractions are located at above 2200m altitude (2216m, to be precise): the Sphinx , an old stone looking like a human face, apparently formed by wind erosion, and the closeby ” Old Women” (Romanian: Babele), a rock formation resembling human silhouettes.

People talk about an old special traveling route in these mountains, called “the silver belt of the world”, 8 hours long and quite difficult, with a lot of ups and downs – yet at the end nobody feels tired, but relaxed and joyful. Some say that’s because this route overlaps with a major energy flux of the planet. It starts in Valea Doamnelor (The Ladies Valley), and continues to Omu Peak (2505m), the summer route of Babele, Piciorul Cocor, and the Ialomita Cave in Valea Horoabelor, the most beautiful valley in the Bucegi mountains.

The name of the Ialomita cave came from the Dacian language, “jalomit” meaning “to cry”, this cave being known as an ancient place where Dacians celebrated death as a major event, passing from one life to the next one.

The cave has 3 levels: the first one is for the tourists, shaped like an S; the next two are harder to cross.

The first level has many names, the most known are Grota Pustnicului (The Monk’s vault- because some say that the cave was discovered by a monk, Father Teofil, after he had dreamed of the place and the way to it) or Grota lui Zamolxe (Zamolxe’s Vault) – Zamolxe is an ancient Dacian priest/god. It is said this cave was used by Zamolxe and his people to hide and pray when they were under attack.

At this level you can find one of its most peculiar attractions: somewhere in the stone there is a groove, like a pail, filled with water. The strange thing is that once the water is removed, it starts to “rain” from the ceiling, and it stops when the pail is full with water again.

Another attraction is Hades Well, a coalpit inside the Ialomita Cave: nobody could explain yet why any kind of light just dies inside this groove.

The second level hosts two Dacian tombs, and the third level a glaciar lake.

The entrance to this cave is guarded by a small hermitage, called Schitul Pestera, built in a very long time because of a long series of weird events – people say that every time they tried to finish this church a lot of hostile natural phenomena stroke the building: fire from the sky, avalanche of stones. Maybe, it is said, because no one should build churches in the land of Death.

SOURCE: European Pyramids: Bucegi mountains legends

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

5 comments on “Misterele Muntilor Bucegi ~ Bucegi Mountains – The Mysteries ~ |www.welcome2romania.wordpress.com

  1. Pingback: Bucegi Mountains Legends | Romanian Itineraries

    • Tot ce este posibil …. sunt multe persoane care cred cu tarie ca aceste legende sunt adevarate.Exista multe semne de intrebare, de exemplu in urma cu un an sau 2 , a existat un accident aviatic in zona Bucegilor. Un avion militar israelian s-a prabusit in acea zona.Oficial explicatia a fost ca acest accident s-a produs parca din cauza unor probleme tehnice.Intrebarea este ce cauta acest avion in acea zona ? O varianta a povestii este ca exsita un mare interes militar pentru acesta zona Bucegi din cauza acestui camp magnetic puternic ,si a presupuselor “proprietati” pe care o are zona din valea Doamnelor….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s